Združenje zvez borilnih športov Slovenije
Dečkova cesta 1,
3000 Celje, Slovenia
(03) 425 79 10
Email: zdruzenjezbss@gmail.com

 


Ekipa Združenja zvez borilnih športov Slovenije v malem nogometu iz Celja na 5. Svetovnih igrah CSIT v Rigi v Latviji ubranila lanski naslov Svetovnih prvakov


Description: http://wsg2017.com/wp-content/uploads/2017/06/1DM43065-88-687x1030.jpg

Svetovne športne igre (WSG) so mednarodno pomemben dogodek, kjer se srečuje približno 8000 udeležencev in strokovnih delavcev. Igre potekajo vsaki dve leti in so središče konkurenčnih (15-20 športnih) in nekonkurenčnih športov, kulturne izmenjave in zabave. Te igre niso več športne igre za vrhunske športnike, ampak za vse ljubitelje športa - mlade in stare, moške in ženske - iz različnih držav in kultur po vsem svetu. V ospredju ni samo organizacija tekmovanja, ampak tudi organiziranje velikega festivala s ciljem zbiranja športnih prijateljev, kot svetovne družine, za pospešitev oblikovanja vseživljenjskih prijateljstev, izmenjave informacij, znanja in izkušenj v okviru športnega duha.

Letos so 5. Svetovne igre potekale v Rigi, v Latviji, od 13.6.2017 - 17.6.2017, kjer je nastopilo preko 4000 udeležencev iz 35 držav.

Slovenijo je zastopala ekipa Združenje zvez borilnih športov Slovenije v malem nogometu in dva predstavnika v rokoborbi na mivki .

 

Vodja poti dr. Igor Zelinka je izjemno ponosen na mlade fante, ki so amaterji s profesionalnim odnosom do dela in rezultati so in bodo ker verjamemo v zgodbo o uspehu.

 

V naši nogometni ekipi so nastopili:

1.    Denis DRAPIĆ

2.    Alen DRAPIĆ

3.    Rok GODNIK

4.    Luka BATINICA

5.    Kristjan SVEČAK

6.    Amadej ŠKRATEK

7.    Darko PASARIĆ

 

Ekipa rokoborbe na mivki je bila v sestavi:

1.     Miloš Trbulin

2.     Lina Košič


Description: http://wsg2017.com/wp-content/uploads/2017/06/1DM42919-50-1030x687.jpg


Description: F:\2017_06_CSIT_WSG_Riga\IMG_2976.JPG

 

Mladi športniki so v prvem krogu izgubili proti ekipi Francije 4:2, kar pa jim ni prišlo do živega, saj so že v drugem krogu izločili prvo ekipo Izraela z rezultatom 4:3. V tretjem krogu so, z rezultatom 6:1, premagali drugo ekipo Izraela in svojo odlično igro nadaljevali tudi v četrtem krogu, ko so v obračunu s tretjo ekipo Izraela po hudem boju z neodločenim rezultatom 2:2, ki pa so mu sledile 11-metrovke, ekipo Slovenijo popeljali v četrtino finala, z rezultatom 2:0.

 

Boj za zmago, z ekipo Belgije v četrtini finala, se je končal rezultatom 3:0 in jih spodbudil, da so v finalu premagali četrto ekipo Izraela z rezultatom 5:2 in ubranili lanski naslov  SVETOVNIH PRVAKOV.


Description: http://wsg2017.com/wp-content/uploads/2017/06/1DM43282-144-1030x687.jpg


Description: F:\2017_06_CSIT_WSG_Riga\IMG_3005.JPG

 

Svetovni prvaki, naši zlati fantje so bili med športniki zelo priljubljeni vrhunski prikaz nogometnega znanja, potrpljenja in Fair Playa. Dokazali so, da je skromnost tista vrednota, ki odpira vrata v svet športa in pri utrjevanju prijateljskih vezi, kar bo njihova dobra popotnica za naslednje Svetovne športne igre, ki bodo 2019 v Tortosi, v Španiji.

 

Description: F:\2017_06_CSIT_WSG_Riga\IMG_3467.JPG

 

Description: F:\2017_06_CSIT_WSG_Riga\IMG_3471.JPG


Rokoborba na mivki - naš član Miloš Trbulin se je spoprijel z veliko mlajšim tekmecem dokaj enakovredno.

Description: F:\2017_06_CSIT_WSG_Riga\IMG_3333.JPGLina Košič je imela veliko dela z duplo težjo tekmovalko, a je kljub temu odlično opravila svojo nalogo.

 

 

 Novice konfederacije CSIT

 
Dear Sports Friends,
Up-to-date news on the CSIT - International Workers and Amateurs in Sports Confederation
 CSIT President Molea "ON THE ROAD" in Riga
Sports for thousands of participants within four days means hard work not only for the delegations but in special also for CSIT President Bruno Molea. The 62 years old Italian parliamentarian is in Riga "on the road" in several meetings as well as being a guest on the stages of the different venues. Wednesday morning Bruno Molea started with a visit at the Riga Electrum Center watching Mamanet and Volleyball, talking to players and coaches, meeting the technical commissioners doing their job in the playgrounds. Molea also took the kick-off for a mini-football match between a Danish and an Israelian team. The President also met the top international executives of Mamanet to talk with them about the social value of this new kind of sports, which is implemented in the framework of CSIT for the first time at the Riga-Games.
 CSIT meets Iranian-Delegation AFWSI  
President Molea and Seyed Amir Hosseini, President of Iranian CSIT member organisation AFWSI, met for a bilateral talk on Wednesday morning, the first day of competition at the 5th World Sports Games in Riga. Main topic was a closer cooperation between the two organisations concerning technical commissions of CSIT as well as an exchange of knowledge. AFWSI with its new General Secretary Esmaelli Morteza want to deepen the collaboration in CSIT especially by implementing new sports from Iran and also by starting to work as technical commissioners in the framework of CSIT. The election of all commissioners will be held during the Games in Riga.
 CSIT President Molea visited Latvian Olympic Committee  
In the framework of the 5th CSIT World Sports Games in Riga Bruno Molea also had a meeting with Aldons Vrublevskis, the chairman of the Latvian Olympic Committee. The highest representative of Latvian sports expressed his high satisfaction with the organization of the World Sports Games 2017 and the presence of thousand of athletes from all over the world in the Latvian capital, who have become international ambassadors for Latvian hospitality.

 
 Heart-Warming Volleyball: "Jouer pour Elle... - We Play for Valerie!"  
Of course the women from Craponne near Lyon want to win the volleyball tournament at the 5th World Sports Games 2017 in Riga. "It will be very hard now", said team captain Isabelle Donato after their defeat in the opening match against an equipe from the host country Latvia.  But this is not the most important thing for the French team: the girls are fulfilling a mission in the Latvian capital. "Six years ago our team mate Valerie Verriere died of breast cancer with only 31 years of age", Isabelle explained. "Jouer pour Elle..." ("Play for her...") is printed on the team's jerseys. The team takes Valerie's jersey with number 11 on every trip as a lucky charm. Once a year the girls organize a volleyball tournament in their hometown. "All the money we collect at our event is donated to EUROPA DONNA, an organization which supports women suffering from breast cancer", said Isabelle and completes the heart-warming story:  "Valerie's former husband and her parents are always there to organize the fundraising at the tournament." In Riga the girls from Craponne are part of the large team of FSGT consisting of 215 members, participating in ten different sports disciplines. "Bonne chance" to the brave French team. "Jouer pour Elle..." - you already are one of the great winners at the 2017 Games by conquering our hearts.


 

Nov izvod revije CSIT

 

Izšla je nova revija CSIT za leto 2016 in je sedaj na voljo za prenos na uradni spletni strani CSIT ali na povezavi spodaj. Aktualna izdaja vsebuje prispevke, v katerih lahko spoznate novega predsednika, Bruna Molea, preberete poročilo 38. CSIT kongresa v Rigi in izveste podrobnosti o prihajajočih igrah CSIT World Sports Games, ki bodo med 13. In 18. junijem prav tako potekale v latvijskem mestu Riga. Poleg tega lahko v reviji preberete tudi nekaj zanimivih zapisov iz CSIT zvez po svetu in spoznate novost na področju športa - MAMANET.Prenos revije CSIT 2016 3.1MB

 


CSIT svetovne športne igre


Svetovne Športne Igre (WSG – World Sport Games) so mednaroden  dogodek (do 8000 udeležencev) , ki se prireja vsaki dve leti in je poln konkurenčnih (15-20 šport) in nekonkurenčnih športov, kulturne izmenjave in zabave. Te igre niso večdisciplinske igre za vrhunske športnike, ampak tudi za vse amaterje – za mlade in starejše, moške in ženske - iz različnih držav in kultur celega sveta.

Poleg organizacije iger je v ospredju tudi organizacija velikega festivala, katerega cilji so, da se zberejo vsi športniki kot enotna svetovna družina, da se krepi športno prijateljstvo ter izmenjava informacij, in izkušenj  v okviru specifičnih športov.

   

 

Tako izgleda tipični ''duh CSIT''!

 

WSG so v vsaki izvedbi odprt dogodek za amaterske športnike s tisoči (neomejeno število) udeležencev, ki temelji na ideji o "olimpijadah mednarodnih delavcev" iz obdobja 1920/30-ih let in v okolju pozdravlja strpnost, spoštovanje, trajnost in fair play ter dobrodošlico med vsemi organizacijami članicami in nečlanicami CSIT, partnerji, posameznimi športniki, vladnimi organi, sindikati in podjetji s športnimi dejavnosti iz vsega sveta. To omogoča udeležencem pravi mednarodni športni teden prežet z nepozabno turistično in kulturno vsebino.


   


 

Odlična platforma za promocijo športa!

 

Glavni dogodek z nekaj tisoč mednarodnimi in lokalnimi udeleženci dejansko predstavlja pomembno platformo za demonstracijo in  promocijo novih vrst športa, športov, ki iščejo večjo stopnjo prepoznavnosti, ter za trženje in poslovne dejavnosti.

Upoštevati je potrebno ne le prepoznavnost prek tradicionalnih medijev, kot je na primer na mednarodni ravni revija CSIT-News, spletna stran, newsletter ter televizija, pač pa tudi prepoznavnost na podlagi interaktivne komunikacije udeležencev in organizatorjev preko družbenih medijev (besedilo, slike, video posnetki itd.), ki lahko doseže vsak tudi najbolj oddaljen kotiček našega sveta.


                                                                     

Prihodnje leto bodo svetovne igre CSIT priredili že petič zapored. Tokrat bodo tekmovanja potekala v mestu Riga v Latviji, med 13. In 18. junijem 2017. Več informacij o igrah in organizaciji CSIT najdete na spodnjih povezavah.
http://wsg2017.com/en/home/
http://www.csit.tv/enSlovenija dobila članskega svetovnega prvaka v ju-jitsu
Reprezentanca Ju-jitsu zveze Slovenije se je od 25. do 27.11.2016 udeležila Svetovnega prvenstva za člana, ki poteka v Wroclawu na Poljskem. 
 
V reprezentanci so nastopili naslednji tekmovalci:   
  •  Tim Toplak, -69 kg
  •  Žan Artelj, -77 kg 
  •  Tilen Hadolin, -85 kg
  •  Benjamin Lah, -94 kg
  •  Sara Besal in Patricija Delač, duo ženski pari.  

Tokratna odprava je bila zelo maloštevilna, vendar pa rezultatsko zelo uspešna.   

Prvi dan tekmovanja, 25.11., sta Sara Besal in Patricija Delač osvojili bron v konkurenci ženskih parov, drugi dan tekmovanja, 26.11., pa je Benjamin Lah v kategoriji, -94 kg, osvojil naslov svetovnega prvaka. 

Benjamin Lah je v prvi borbi pred iztekom časa (s tremi ipponi) premagal Poljaka Tomasza Dobrzynskega, v drugem kolu je dobil Rusa Dmitriia Marchenka, ki ga je premagal po točkah 14:8. Tretja borba je bila proti dobremu znancu in prijatelju Timu Weidenbecherju, zmagovalcu zadnjega turnirja za evropski izziv pred SP, vendar tokrat se je izkazala dobra taktična priprava Laha, ki je zmagal 11:7. V zadnji borbi proti Poljaku Tomaszu Szewczaku, proti kateremu je izgubil borbo za tretje mesto na zadnjem SP na Tajskem, je Lah nedvoumno pokazal, kdo si tega dne zasluži naslov svetovnega prvaka, saj je zmagal z rezultatom 29:7.   

V duo-sistemu sta dekleti Sara Besal in Patricija Delač tekmovanje otvorili z več let nepremaganima nasprotnicama, sestrama Bečirović iz Avstrije in borbo izgubili, vendar pa se nista predali in to je bila edina izgubljena borbe tega dne. V repasažu sta premagali Grkinji in Italijanki in tako osvojili 3. mesto.   
Tim Toplak je na SP osvojil 9. mesto, Žan Artelj 13. mesto, Tilen Hadolin pa 17. mesto.
 

 


 ČLANSKO EP V KICKBOXINGU

Loutraki, Grčija, 20.-27.11. 2016


Slovenski hat trick Zajca, Stanića in Potočnika


Srečko Rozman in Tilen Zajc

Na drugem delu evropskega prvenstva v kickboxingu za discipline point-fight, kick-light in full-contact slovenska reprezentanca priborila pet odličij. Tilen Zajc, Stefan Stanić in Blaž Potočnik so svoje nastope okronali z naslovom evropskega prvaka, slovenski uspeh pa sta s srebrom in bronom dopolnila še Sanel Ljutić in Melinda Ramadani.


Loutraki (Grčija), 25.11.2016 – Za slovensko reprezentanco je izjemen zadnji tekmovalni dan drugega dela evropskega prvenstva v kickboxingu, kjer so njeni člani v konkurenci 500 tekmovalcev iz 33 držav izborili tri naslove evropskega prvaka, ter po eno srebrno in eno bronasto medaljo.

V dopoldanskem delu finalni obračunov je v finalu kategorije do 74 kg v point-fightu slovenski niz otvoril Tilen Zajc, ki je s popolno dominacijo predčasno zaključil dvoboj z reprezentantom Irske Hong Ki Looijem.

22-letni Izlačan je dvoboj začel zadržano: »Nasprotnik je dokazal, da je zasluženo prišel v finale. V prvi rundi me je nekoliko presenetil s tehniko iz taekwondoja, pa tudi sam sem začel nekoliko v krču. V drugi rundi sem se uspel sprostit, uspel uveljavit svojo borbo, takšno kot znam in na koncu se je izšlo.«

Sodniško točkovanje se je ustavilo pri izidu 13:3, kar je pomenilo zmago za Tilna po točkovni razliki. Z enako točkovno razliko je Zajc v polfinalu ugnal tudi Italijana Farino, medtem ko je bil rezultat v njegovem četrtfinalnem dvoboju z Madžarom Veresem, sicer večkratnim evropskim in svetovnim prvakom, po prvem podaljšku 13:13. Tam je naš reprezentant slavil v boju na zlato točko. Srečna trinajstica? »Prej nisem bil niti pozoren na to, ampak očitno se ponavlja in če je za nekatere nesrečna, je zame očitno srečna…zanimivo!«

Slovensko štafeto je v drugi borbi popoldanskega dela finalnih obračunov prevzel Stefan Stanić. 22-letni Mirnčan je v finalu kategorije do 84 kg v kick-lightu vodstvo prevzel že v začetku dvoboja in ga kljub srditemu odporu Čeha Martina Viktorina ni izpustil vse do konca obračuna do zadnjega kančka moči v katerem je Stanić naposled slavil s soglasno sodniško odločitvijo s 3:0.

»Martin je izkušen borec in tehnično dobro podkovan. Bistven del strategije je bil, da že od začetka pritisnem nanj in mu ne dam prostore. Zadal mi je kar nekaj močnih udarcev in na srečo sem bil trudi sam dovolj čvrst, da sem te udarce prenesel. Ni bilo počitka, ni bilo izmikanja, ampak samo delo, delo, delo…vse tri runde,« svojo finalno predstavo povzema član novogoriškega Budokaija.

Slovenski hat trick na tem evropskem prvenstvu je v zadnji borbi današnjega sporeda dopolnil Blaž Potočnik, ki je v finalu kategorije nad 94 kg v kick-lightu popolnoma prevladal nad Madžarom Petrom Bayerjem.

Stefan Stanić in Ivo Vodopivec


Blaž Potočnik in Andrej Sande


»Po zmagi v polfinalnem obračunu s Poljakom Blawdziewiczem, kjer sem s finišem v zadnji rundi uspel prevesiti končni rezultat v svojo korist, sem danes šel v finale z dodatno mero samozavesti. Z našim reprezentančnim trenerjem Andrejem Sandetom sva zasnovala strategijo pritiska z zaprtim gardom in močnimi dolgimi nožnimi in ročnimi udarci. Na nasprotnika sem pritisnil že od samega začetka obračuna in počasi so mu začele pohajati moči,« razkriva trener v kranjskem klubu Črni panter.

30-letni Kranjčan se je na evropsko prvenstvo podal brez posebnih pričakovanj: »Prvenstvo sem vzel sem borbo po borbo in to, da je sedaj borb konec in da sem premagal vse kar je bilo za premagat je seveda odličen občutek…ne bi moglo biti bolje!«

Uspeh slovenske izbrane vrste je s srebrom v disciplini kick-light (do 63 kg) dopolnil Ljubljančan Sanel Ljutič, ki mu je danes do tega, da bi zapolnil slovenski poker naslovov evropski prvakov v boju s Poljakom Nizelewskim zmanjkala le točka. Slovenski komplet odličij pa je z bronom v isti disciplini, v kategoriji do 55 kg, zapolnila še Zagorjanka Melinda Ramadani.

»Tri zlate medalje, srebrna in bron je sanjski rezultat, ki je nad vsemi pričakovanji. Sploh po ne prav obetavnem začetku tega prvenstva s šestimi zaporednimi porazi. Vidi se, da izkušnja ni ohromila preostalih reprezentantov, ampak jih kvečjemu strnil v odločenosti, da gredo do konca, pri čemer se je izkazal tudi novinec v naših vrstah Blaž Potočnik. Slovenska reprezentanca v kickboxingu je dokazala, da ima veliko srce in danes sem res ponosen, da sem lahko del nje!« svoje vtise povzema selektor reprezentance Bojan Korošec.

 

»Pet odličij je več kot odličen rezultat, posebej ker imamo tri evropske prvake. Pohvaliti moram srčnost naših borcev in bork, prikazano znanje in pripravljenost, kar je pokazatelj dobrega dela v klubih, svoj doprinos pa se trudi dodati tudi Kickboxing zveza Slovenije,« zagotavlja predsednik Kickboxing zveze Slovenije Vladimir Sitar.

 

Nepogrešljiv del evropskega prvenstva so bili tudi naši mednarodni sodniki Ivo Vodopivec, Milan Breg in Edi Štegar, ki so se ponovno izkazali s svojim strokovnim delom.
WTF na podelitvi nagrad Peace and Sport Awards 2016 počaščena z nazivom 'Federacija leta'Monaco, 25. november 2016 - World Taekwondo Federacija je bila na letošnjih nagradah Peace and Sport Awards 2016 počaščena z nazivom 'Federacija leta'. Federacija je s programom World Taekwondo Cares napravila velik prispevek za družbeno integracijo in mir s pomočjo športa.


World Taekwondo Cares Program je bil kot del WTF razvojnega programa ustanovljen na začetku letošnjega leta. Cilj programa je podpora promociji taekwondoja med 207 zvezami članicami WTF, s poudarkom na razvoju temeljnih programov, ob dajanju prednosti tistim, ki zajemajo družbene manjšine ali begunce, pred elitnimi programi.


World Taekwondo Cares Program tesno sodeluje s humanitarno taekwondo fundacijo (Taekwondo Humanitarian Foundation - THF) z namenom ustanovitve taekwondo akademij v Jordanu in Nepalu. S pomočjo teh akademij je WTF zagotovil da imajo do treniranja taekwondo veščin dostop tudi begunci in zapostavljene osebe, kar jim omogoča telesne, duševne in družbene ugodnosti.


WTF Predsednik Chungwon Choue je ob tej priložnosti dejal: ''Sprejeti nagrado Federacija leta v okviru nagrad za šport in mir je velika čast.  V zvezi z olimpijskimi načrti za 2020 in načrti UN za trajnosti razvoj za 2030, je zveza WTF zavezana k izpolnjevanju družbene odgovornosti in maksimiranju potenciala športa pri promociji miru in družbene povezanosti. Taekwondo je univerzalni šport, ki ga lahko trenira kdorkoli in kjerkoli in s tem, preko skupne ljubezni do veščine zbližuje ljudi različnih kultur in družbenih ozadij.


World Taekwondo Cares Program in THF sta sodelovala skupaj, da bi nam pokazala iz prve roke, kako pozitiven učinek ima lahko taekwondo v območjih konflikta in kako veliko lahko naredi za promocijo miru, tolerance in razumevanja. Taekwondo je bil vedno več kot le šport; je filozofija, ki uči svoje učence kako pridobiti sposobnosti, da lahko postanejo globalni državljani.''


Pred predstavitvijo nagrad je ekipa za taekwondo med forumom za mir in šport napravila tudi predstavitev kyorugi in poomsae, z namenom prikazati moč taekwondoja pri promociji mirnega dialoga in dobrih medsebojnih odnosov.

Pestro občinstvo foruma, na čelu s predsednikom WTF, je z velikim zadovoljstvom opazovalo predstavitev, ki je bila sestavljena iz številnih rutin. Namen predstavitve je bil pokazati, da lahko šport preseže okvire tekmovanja in postane močan vzvod pozitivnih sprememb.Vir: http://www.worldtaekwondofederation.net

 

Imenovanje novega predsednika CSIT


Med 38. kongresom mednarodne konfederacije delavcev in amaterjev v športu (CSIT), ki se je zgodil v Latviji v mestu Riga, je bil izbran novi predsednik,  italijan Bruno Molea. Nadaljeval bo delo dosedanjega predsednika Haralda Bauerja (Avstrija), ki je odstopil s položaja zaradi poslovnih razlogov. Bauer, predsednik CSIT od leta 2008, je pred kratkim podpisal pogodbo za vodenje organizacije Austrian ''Sporthilfe'', ki skrbi za sponzoriranje avstrijskih vrhunskih športnikov.


Več informacij najdete na spletni strani  www.csit.tv

Kadetsko in mladinsko državno prvenstvo v sabljanju 2016


V soboto dne 9.1.2016, je v Ljubljani potekalo Kadetsko in mladinsko državno prvenstvo v sabljanju 2016, in sicer v vseh treh disciplinah – floretu, meču in sablji. Društva so na tekmovanje pripeljala svoje najboljše tekmovalce in gledalci so bili nagrajeni s kakovostnimi in napetimi dvoboji.

Rezultati:

Floret kadeti

Davidovič Domen (SS Duel Tabor) – 1.m., Mravljak Luka – 2.m., Kovač Rok - 3.m. in Mohorko Borut – 3.m. (vsi trije SK Rudolf Cvetko Velenje).

Floret kadetinje

Caharijas Sara – 1.m., Juvan Anja – 2.m., Kregar Alja – 3.m. in Ocvirk Ajša – 3.m. (vse SS Duel Tabor)

Flotet mladinci

Davidovič Domen – 1.m. (SS Duel Tabor), Mravljak Jure – 2.m. (SK Rudolf Cvetko Velenje), Pavlovič Dan – 3.m. in Starc Luka – 3.m. (oba SS Duel Tabor).

Floret mladinke

Juvan Anja – 1.m., Kregar Alja – 2.m., Caharijas Sara – 3.m. in Pirc Brina – 3.m. (vse SS Duel Tabor).

Meč kadeti

Pörš Gregor (ASK Maribor) – 1.m., Tič Gal (SS Tabor) – 2.m., Babič Tadej (SD Gladio)- 3.m. in Wenzel Tijan (ASK Maribor)- 3.m.

Meč kadetinje

Zorman Eva Helena (ASK Maribor) – 1.m., Kečalovič Ema (ASK Maribor)- 2.m., Canalaz Katja (SD Gladio)- 3.m. in Rusjan Ani (SS Nova Gorica) – 3.m.

Meč mladinci

Babič Tadej (SD Gladio) – 1.m., Veras Regent Timotej (SS Tabor)- 2.m., Mravljak Jure (SK Rudolf Cvetko Velenje) – 3.m. in Pörš Gregor (ASK Maribor)- 3.m.

Meč mladinke

Zorman Eva helena (ASK Maribor) – 1.m., Mlakar Maša (SK Izola) – 2.m., Debeljak Ela (SS Nova Gorica) – 3.m. in Vrabec Nina (SD Gladio) – 3.m.

Sablja kadeti

Žorž Zaviršek Tei (SK Erazem) – 1.m., Varga Aljaž (SK Erazem) – 2.m., Menaše Dan – 3.m. in Menaše Gal – 3.m. (oba SK Olimpija).

Sablja kadetinje

Šušteršič Anastazija – 1.m., Gašperlin Hana – 2.m. (obe SS Kamnik), Botica Ivanita – 3.m. (SD Gladio) in Juvan Anja – 3.m. (SS Duel Tabor).

Sablja mladinci

Starc Luka – 1.m. (SS Duel Tabor), Menaše Gal – 2.m., Menaše Dan – 3.m. (SK Olimpija) in Varga Aljaž – 3.m. (SK Erazem).

Sablja mladinke

Cvahte Klara – 1.m., Šušteršič Anastazija – 2.m., Gašperlin Hana – 3.m. in Vjencek Ulla – 3.m. (vse SS Kamnik)

Glede na prikazano znanje si lahko obetamo nadaljevanje uspešne tekmovalne sezone tudi v mednarodni konkurenci. Čestitke vsem tekmovalcem!


Monfort Fight Night 2015

 

V sodelovanju z Občino Piran ter Turističnim združenjem Portorož – Piran je letos v sklopu programa portoroških poletnih noči potekala predstava tudi za boksarske navdušence. V rustikalnem ambinetu starih skladiščih soli so se od 20. ure pa vse tja do polnoči pomerili boksarji slovenskih in italijanskih klubov in v devetih dvobojih ustvarili vznemirljivo in vroče vzdušje polno adrenalina, ki se ga je čutilo tako v ringu kot tudi na tribunah. Poleg domače publike so se dogodka udeležili tudi številni mimoidoči radovedni turisti.

 

V različnih starostnih in težnostnih kategorijah so se predstavili tekmovalci iz boks kluba Portorož, Ring Ptuj in Tivoli Ljubljana, društva borilnih športov Fužinar iz Raven na Koroškem ter iz sosednje Italije, boks kluba Boxe San Dona, Pugilistica Porto Trieste, Pugilistica Pordenonese in Pino Culot Trieste. Sondniško zasedbo so sestavljali Rasto Hodnik (SLO), Andreja Bešter (SLO), Marko Lačen (SLO) in Antonio Migliore (IT).

 

Z uvodno borbo sta večer otvorila Erik Pocrnja (BK Portorož) in Almir Čoralič (BK Tivoli Ljubljana) v kategoriji do 75 kg (Elite). Oba tekmovalca sta popolna začetnika, v rdečem kotu je Pocrnja nastopil svojo drugo borbo, za nasprotnika Čoraliča pa je to bila prva uradna borba. Z enoglasno sodniško odločitvijo je zmaga pripadla Ljubljančanu v modrem kotu. Za drugi dvoboj večera sta v kategoriji do 75 kg (Elite) v ring stopila Mattia Poletti (BK Portorož) in Luka Štolekar (BK Ring Ptuj). Svojo prvo uradno borbo je domačin Poletti zmagal z knockoutom v prvi rundi in dodobra dvignil temperaturo v dvorani.


 

Aktualna državna prvaka do 16 let Alex Guzej (BK Portorož), državni prvak do 48 kg in Nik Nikolov (DBŠ Fužinar), državni prvak do 50 kg, sta se pomerila v kategoriji do 54 kg (Junior), kjer je po treh rundah z enoglasno sodniško odločitvijo zmaga odšla v rdeči kot domačinu Guzeju. Prav tako novinec, s svojo prvo borbo, je v rdeči kot stopil Tadej Černoga (BK Portorož) in z rezultatom 3:0 premagal Italijana Luco D'Amica (Boxe San Dona) v kategoriji do 60 kg (Youth).

 

Aktualni državni prvak do 14 let v kategoriji do 63 kg Tilen Tudija (BK Portorož) je moči pomeril z Riccardom Rizzijem (Pugilistica Porto Trieste) in dvoboj zaključil z zmago s 3:0.

V drugem delu programa sta se v kategoriji do 75 kg (Youth) pomerila Kristjan Kocjančič (BK Portorož) ter Luca Colla (Boxe San Dona) in sta za zahtevno borbo, ki se je končala z zmago Kocjančiča s 3:0, požela bučen aplavz publike. Navsezadnje je domačin Kristjan Kocjančič prejel pokal za najboljšega boksarja večera.

 

Ob koncu večera smo videli še dve borbi v kategoriji do 69 kg (Elite), kjer sta se pomerila Robert Simončik (BK Ring Ptuj) in Nicolas Noriz (Pugilistica Pordenonese) ter Haris Šerifoski (BK Portorož) in Alessandro De Iacovo (Pino Culot Trieste). Z odličnima in aktivnima borbama so boksarji občinstvu pokazali razburljivo in zanimivo predstavo. Zmaga je pripadla Robertu Simočniku z rezultatom 2:1 ter Alessandru De Iacovu z rezultatom 3:0.

Zadnjo zaključno borbo večera sta imela Miha Vindiš (Ring Ptuj) ter Rudy Kustrim (Pugilistica Porto Trieste) v kategoriji do 91 kg (Elite). Po nekaj težkih in močnih udarcev tako iz rdečega kot iz modrega kota je sodnik prekinil borbo v zadnji tretji rundi in zaradi tehničnega knockouta podelil zmago Italijanu Kustrimu.