Združenje zvez borilnih športov Slovenije
Dečkova cesta 1,
3000 Celje, Slovenia
(03) 425 79 10
Email: zdruzenjezbss@gmail.com

Člani Ju - jitsu reprezentance posegali po medaljah na Svetovnem prvenstvu

Ju-jitsu zveza Slovenije se je s slovensko ju-jitsu reprezentanco med 17. in 20. 3. udeležila Svetovnega prvenstva v ju-jitsu za kadete v Madridu. Ekipo je vodil selektor za duo-sistem, Dejan Kink. Z izjemnim rezultatom sta se izkazali duašici Sara Besal in Patricija Delač, ki sta dokazali, da se leta treninga in truda obrestujejo, saj sta postali svetovni prvakinji v kategoriji duo sistem med ženskimi pari.

 

Na svetovnem prvenstvu so nastopali še:

 

-       Jan Zupančič in Krištof Strnad, duo-sistem moški pari, 5. mesto

-       Nejc Noč, borbe -62 kg, 7. mesto

-       Žiga Kokol, borbe -56 kg, 7. mesto

-       Tim Celcer, borbe -77 kg, 13. mesto

-       Jaka Muršec Pitamic, borbe -69 kg, 17. mesto

 


KADETSKO IN MLADINSKO DRŽAVNO PRVENSTVO V SABLJANJU 2016


V soboto dne 9.1.2016, je v Ljubljani potekalo Kadetsko in mladinsko državno prvenstvo v sabljanju 2016, in sicer v vseh treh disciplinah – floretu, meču in sablji. Društva so na tekmovanje pripeljala svoje najboljše tekmovalce in gledalci so bili nagrajeni s kakovostnimi in napetimi dvoboji.

Rezultati:

Floret kadeti

Davidovič Domen (SS Duel Tabor) – 1.m., Mravljak Luka – 2.m., Kovač Rok - 3.m. in Mohorko Borut – 3.m. (vsi trije SK Rudolf Cvetko Velenje).

Floret kadetinje

Caharijas Sara – 1.m., Juvan Anja – 2.m., Kregar Alja – 3.m. in Ocvirk Ajša – 3.m. (vse SS Duel Tabor)

Flotet mladinci

Davidovič Domen – 1.m. (SS Duel Tabor), Mravljak Jure – 2.m. (SK Rudolf Cvetko Velenje), Pavlovič Dan – 3.m. in Starc Luka – 3.m. (oba SS Duel Tabor).

Floret mladinke

Juvan Anja – 1.m., Kregar Alja – 2.m., Caharijas Sara – 3.m. in Pirc Brina – 3.m. (vse SS Duel Tabor).

Meč kadeti

Pörš Gregor (ASK Maribor) – 1.m., Tič Gal (SS Tabor) – 2.m., Babič Tadej (SD Gladio)- 3.m. in Wenzel Tijan (ASK Maribor)- 3.m.

Meč kadetinje

Zorman Eva Helena (ASK Maribor) – 1.m., Kečalovič Ema (ASK Maribor)- 2.m., Canalaz Katja (SD Gladio)- 3.m. in Rusjan Ani (SS Nova Gorica) – 3.m.

Meč mladinci

Babič Tadej (SD Gladio) – 1.m., Veras Regent Timotej (SS Tabor)- 2.m., Mravljak Jure (SK Rudolf Cvetko Velenje) – 3.m. in Pörš Gregor (ASK Maribor)- 3.m.

Meč mladinke

Zorman Eva helena (ASK Maribor) – 1.m., Mlakar Maša (SK Izola) – 2.m., Debeljak Ela (SS Nova Gorica) – 3.m. in Vrabec Nina (SD Gladio) – 3.m.

Sablja kadeti

Žorž Zaviršek Tei (SK Erazem) – 1.m., Varga Aljaž (SK Erazem) – 2.m., Menaše Dan – 3.m. in Menaše Gal – 3.m. (oba SK Olimpija).

Sablja kadetinje

Šušteršič Anastazija – 1.m., Gašperlin Hana – 2.m. (obe SS Kamnik), Botica Ivanita – 3.m. (SD Gladio) in Juvan Anja – 3.m. (SS Duel Tabor).

Sablja mladinci

Starc Luka – 1.m. (SS Duel Tabor), Menaše Gal – 2.m., Menaše Dan – 3.m. (SK Olimpija) in Varga Aljaž – 3.m. (SK Erazem).

Sablja mladinke

Cvahte Klara – 1.m., Šušteršič Anastazija – 2.m., Gašperlin Hana – 3.m. in Vjencek Ulla – 3.m. (vse SS Kamnik)

Glede na prikazano znanje si lahko obetamo nadaljevanje uspešne tekmovalne sezone tudi v mednarodni konkurenci. Čestitke vsem tekmovalcem!


Monfort Fight Night 2015

 

V sodelovanju z Občino Piran ter Turističnim združenjem Portorož – Piran je letos v sklopu programa portoroških poletnih noči potekala predstava tudi za boksarske navdušence. V rustikalnem ambinetu starih skladiščih soli so se od 20. ure pa vse tja do polnoči pomerili boksarji slovenskih in italijanskih klubov in v devetih dvobojih ustvarili vznemirljivo in vroče vzdušje polno adrenalina, ki se ga je čutilo tako v ringu kot tudi na tribunah. Poleg domače publike so se dogodka udeležili tudi številni mimoidoči radovedni turisti.

 

V različnih starostnih in težnostnih kategorijah so se predstavili tekmovalci iz boks kluba Portorož, Ring Ptuj in Tivoli Ljubljana, društva borilnih športov Fužinar iz Raven na Koroškem ter iz sosednje Italije, boks kluba Boxe San Dona, Pugilistica Porto Trieste, Pugilistica Pordenonese in Pino Culot Trieste. Sondniško zasedbo so sestavljali Rasto Hodnik (SLO), Andreja Bešter (SLO), Marko Lačen (SLO) in Antonio Migliore (IT).

 

Z uvodno borbo sta večer otvorila Erik Pocrnja (BK Portorož) in Almir Čoralič (BK Tivoli Ljubljana) v kategoriji do 75 kg (Elite). Oba tekmovalca sta popolna začetnika, v rdečem kotu je Pocrnja nastopil svojo drugo borbo, za nasprotnika Čoraliča pa je to bila prva uradna borba. Z enoglasno sodniško odločitvijo je zmaga pripadla Ljubljančanu v modrem kotu. Za drugi dvoboj večera sta v kategoriji do 75 kg (Elite) v ring stopila Mattia Poletti (BK Portorož) in Luka Štolekar (BK Ring Ptuj). Svojo prvo uradno borbo je domačin Poletti zmagal z knockoutom v prvi rundi in dodobra dvignil temperaturo v dvorani.


 

Aktualna državna prvaka do 16 let Alex Guzej (BK Portorož), državni prvak do 48 kg in Nik Nikolov (DBŠ Fužinar), državni prvak do 50 kg, sta se pomerila v kategoriji do 54 kg (Junior), kjer je po treh rundah z enoglasno sodniško odločitvijo zmaga odšla v rdeči kot domačinu Guzeju. Prav tako novinec, s svojo prvo borbo, je v rdeči kot stopil Tadej Černoga (BK Portorož) in z rezultatom 3:0 premagal Italijana Luco D'Amica (Boxe San Dona) v kategoriji do 60 kg (Youth).

 

Aktualni državni prvak do 14 let v kategoriji do 63 kg Tilen Tudija (BK Portorož) je moči pomeril z Riccardom Rizzijem (Pugilistica Porto Trieste) in dvoboj zaključil z zmago s 3:0.

V drugem delu programa sta se v kategoriji do 75 kg (Youth) pomerila Kristjan Kocjančič (BK Portorož) ter Luca Colla (Boxe San Dona) in sta za zahtevno borbo, ki se je končala z zmago Kocjančiča s 3:0, požela bučen aplavz publike. Navsezadnje je domačin Kristjan Kocjančič prejel pokal za najboljšega boksarja večera.

 

Ob koncu večera smo videli še dve borbi v kategoriji do 69 kg (Elite), kjer sta se pomerila Robert Simončik (BK Ring Ptuj) in Nicolas Noriz (Pugilistica Pordenonese) ter Haris Šerifoski (BK Portorož) in Alessandro De Iacovo (Pino Culot Trieste). Z odličnima in aktivnima borbama so boksarji občinstvu pokazali razburljivo in zanimivo predstavo. Zmaga je pripadla Robertu Simočniku z rezultatom 2:1 ter Alessandru De Iacovu z rezultatom 3:0.

Zadnjo zaključno borbo večera sta imela Miha Vindiš (Ring Ptuj) ter Rudy Kustrim (Pugilistica Porto Trieste) v kategoriji do 91 kg (Elite). Po nekaj težkih in močnih udarcev tako iz rdečega kot iz modrega kota je sodnik prekinil borbo v zadnji tretji rundi in zaradi tehničnega knockouta podelil zmago Italijanu Kustrimu.


 AIKIDO SEMINAR,

Slovenska Bistrica 17.1.2016


SLOVENSKA AIKIDO ZVEZA VABI NA SEMINAR, KI BO 17.1.2016 v Telovanici centra za borilne vescine Slovenska Bistrica, Partizanska 35.